به گزارش شهرآرانیوز، رصدخانه شاخصهای شهری مشهد با حضور شهردار مشهد و تنی چند از اعضای شورای اسلامی شهر مشهد امروز۲۹ مهرماه در کارخانه نوآوری مشهد به صورت رسمی افتتاح شد.
آمادهسازی۴۰۰ لایه اطلاعاتی از جزئیات شهر در رصدخانه شاخصهای شهری مشهد
محمدرضا قلندرشریف، شهردار مشهد در مراسم افتتاح رصدخانه شاخصهای شهری مشهد گفت: پایه و اساس برنامه ریزی، اطلاعات، آمار صحیح و به روز است و باتوجه به تغییرات لحظهای، آمار باید به روز و آنلاین باشد وگرنه از برنامه ریزی عقب خواهیم بود.
وی تصریح کرد: شهرها نیاز به توسعه پایدار و همه جانبه دارند، تاکنون غفلتهایی صورت گرفته و در گذشته توسعه یک جانبه مدنظر بود و در مشهد شاهد توسعه اقتصادی به سمت غرب بودیم که حرم مطهر را از مرکزیت شهر خارج کرده بود.
شهردار مشهد ادامه داد: این اقدام معضلاتی را ایجاد کرد که حالا بایستی همه کشور و دولت بسیج شود تا حاشیه شهر مشهد رفع شود، درحال حاضر تمام تلاش ما این است تا محرکهای توسعه به سمت شرق مشهد باشد.
قلندرشریف افزود: همکاران همت کردند و کار به زمین مانده را به نتیجه رساندند، اما آنچه اهمیت دارد، به روزرسانی لحظهای رصدخانه و ۴۰۰ لایههای اطلاعاتی این مجموعه است.
اقدام خوب مدیریت شهری در افتتاح رصدخانه شاخصهای شهری مشهد
همچنین در ادامه این مراسم، سید جمال الدین حسینی، سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی گفت: این سازمان ۲۶ طرح را در ۱۶۲ دوره زمانی در حوزههای هزینه خانوار، تورم، موضوعات اشتغال و... تصویب کرده است.
وی اظهار کرد: افتتاح رصدخانه شهری یکی از پروژههای اجرایی بود که بلافاصله پس از تصمیمگیری اجرا شد که از مدیریت شهری بهمنظور اجرای آن تقدیر میکنم، زیرا درحال حاضر ما در استان به برنامههایی نیاز داریم که سریع و در مدت زمان کم به نتیجه برسد.
حسینی تصریح کرد: دغدغه امروز ما بحث برنامه هفتم توسعه است؛ برنامهای که پس از تصویب درمجلس بلافاصله باید دربازه زمانی ۵ساله در استان اجرایی شود.
استفاده تمامی مجموعههای اجرایی از امکانات رصدخانه شاخصهای شهری مشهد
فاطمه سلیمی، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر مشهد در در ادامه این مراسم خاطرنشان کرد: امروز رصدخانه شهری در کنار زیست بوم و شرکتهای حاضر در کارخانه نوآوری مشهد به دنبال تحلیل، بررسی و حل مسائل مدیریت شهری است.
عضو شورای اسلامی شهر مشهد گفت: آنچه امروز در مدیریت شهری در حال رقم خوردن است نیاز به تعریف مسیر، تبیین هدف و انتقال درست اطلاعات آن به مردم است.
وی ادامه داد: مدیریت شهری در مشهد در حوزه برنامه ریزی و آمار پیشرو بوده و نیاز است در این زمینه به غنای بسیار بیشتری دست پیدا کنند.
سلیمی تصریح کرد: شهرداری به عنوان یک ابر سازمان در این حوزه میتواند تأثیرگذاری بسیاری زیادی داشته باشد و با تحلیل صحیح آمار و ارقام در گذشته وضعیت را در زمان حال پیش بینی کرده و اقداماتی را برای رفع مسائل شهری انجام دهد.
وی گفت: رصد خانه شهری فضایی برای گفتگو در خصوص موضوعات مختلف شهری برای متخصصین، کارشناسان، فرهیختگان و علاقهمندان به مدیریت شهری است؛ در این رصد خانه ۴۰۰ لایه اطلاعاتی در خصوص جزییات شهر وجود دارد و تمامی دست اندرکاران مدیریت شهری میتوانند از آن استفاده کنند.
اولین دغدغه ما باید اصلاح الگوهای برنامهریزی باشد به نحوی که تصمیمها به موقع گرفته شود
جمال حسنبارانی، سرپرست معاونت برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری مشهد در مراسم افتتاح رصدخانه شاخصهای شهری مشهد گفت: یکی از دغدغههای ما برای ایجاد مرکز رصدخانه شاخصهای شهری مشهد این است که بتوانیم اتفاقات و فعالیتهای مختلفی که دستگاههای اجرایی زحمت میکشند را رصدپذیر کنیم و زمینه تصمیمگیری جدیتری را رقم بزنیم.
وی افزود: تفکر مدیران دستگاههای اجرایی هم اکنون تغییر کرده که این موضوع زمینه عملیاتیسازی دستگاههای اجرایی را افزایش داده و نقش برنامهریزان، تصمیمگیران و تصمیمسازان دستگاههای اجرایی بیشتر و مهمتر شده است.
وی اظهارداشت: اولین دغدغه ما باید اصلاح الگوهای برنامهریزی باشد به نحوی که تصمیمها به موقع گرفته شود و از طرف دیگر بتوانیم رصد را انجام دهیم.
به گفته وی، در این زمینه تلاش شد تا طراحی رصدخانه شاخصهای شهری مشهد مجوعهای از اطلاعات و دادههای گذشته فراهم شود و بین مشهد و سایر شهرها تفاوتی ایجاد کنیم.
به گزارش شهرآرانیوز، رصدخانه شاخصهای شهری مشهد در کارخانه نوآوری این شهر واقع در میدان کوثر مشهد افتتاح شد. یکم آبان ماه به نام روز ملی آمار و برنامهریزی نامگذاری شده است